KNHS

De KNHS wedstrijden worden georganiseerd onder de verantwoordelijkheid van de vereniging. Bij de KNHS wedstrijden wordt de vooruitgang van de africhting van het paard beoordeeld en verenigingsleden met een startpas kunnen ook elders aan de KNHS wedstrijden deelnemen. Ook kunnen ruiters die elders hun domicilie hebben aan de KNHS wedstrijden welke onze vereniging organiseert deelnemen. Het moge duidelijk zijn dat de KNHS wedstrijden bestemd zijn voor deelnemers welke de vooruitgang van de africhting van het (eigen) paard en de ruiter willen laten beoordelen.

Dit gebeurt door te starten in een rubriek die geschikt is voor de africhtinggraad van het deelnemende paard. In voorkomend geval mogen manegeruiters met een manegepaard of pony aan de KNHS wedstrijden deelnemen. De manegeruiters moeten dan wel lid worden van de vereniging en de KNHS. Voorafgaand overleg met de directie van de manege is vanzelfsprekend.

Via een winstpuntenregeling maken combinaties promotie naar een zwaardere klasse:

B proef Beginners in de regel 4 á 5 jarige paarden en pony’s (20-40 rijbaan)
L proef Licht in de regel 5 á 6 jarige paarden en pony’s (20-40 rijbaan)
M proef Midden in de regel 6 á 7 jarige paarden en pony’s (20-40 rijbaan)
Z proef Zwaar in de regel 7 á 8 jarige paarden en pony’s (20-60 rijbaan)

Een proevenboekje en reglement zijn te verkrijgen via de website van de KNHS www.knhs.nl en bij ruitersportspeciaalzaken.